WS: 90
Argiano - Non Confonditur Super Tuscan 2014

Argiano - Non Confonditur Super Tuscan 2014

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 72 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
90 Wine Spectator
72,00 lei

Cod produs: VB01196

Disponibilitate: Stoc limitat.

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Producator Argiano
Tara Italia
Regiune viticola Toscana
An 2014
Tip vin Sec
Soi struguri Cabernet Sauvignon Merlot Sangiovese
Alcool 14.50%
Temperatura servire 15-18°C

Descriere

Miros: Puternic, incitant, cu note de coacaze negre, cafea macinata, stafide.

Gust: Caracter bine-definit, corpolent, foarte catifelat, cu tanini blanzi si sfarsit persistent; arome de coacaze negre, mure, cirese negre si condimente; dulceata Merlotului este liantul care leaga notele de pamant ale Sangiovese-ului cu notele picante, de coacaze negre ale Cabernetului.

Vin produs de Argiano - Toscana din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot si Sangiovese.

Recomandari gastronomice: bruschette, crostini, gratar, fripturi, legume la gratar, paste cu sosuri de carne, sosuri de ciuperci sau trufe, fasole, osso bucco

Maturitate anticipata: 2016 - 2024

Fiecare soi este fermentat separat, in tancuri, pentru a-i pastra caracteristicile. Inainte de asamblare, vinul este maturat timp de cateva luni in butoaie frantuzesti la a doua folosire si in butoaie mari din stejar din Slovenia, pentru a inmuia taninii si a armoniza aromele celor trei soiuri.

Super Tuscan (Super Toscan) este o categorie de vinuri din Toscana, aparuta in anii 1970, cand unii producatori au inceput sa experimenteze cu soiuri frantuzesti si metode noi de vinificare. Ele sunt produse in afara reglementarilor DOC si DOCG, din soiuri internationale, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potential mare de invechire si preturi mari. Intre timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar multi producatori prefera catalogarea neclasificata sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusa in 1992.

"Non Confunditur" (de neconfundat) este inscriptia latina de pe blazonul Argiano si motto-ul fostilor proprietari, familia Lovatelli Gaetani de d'Aragona. Vinul poarta acest nume ca tribut adus trecutului prestigios si glorios al domeniului. Pentru a-i onora numele, el este, in fiecare an, unic si distinct. Din 2002 incoace, NC isi pastreaza un loc de cinste printre cele mai bune Super Toscane.