NOU
WS: 93
Chateau de Saint Cosme - Chateauneuf du Pape 2013

Chateau de Saint Cosme - Chateauneuf du Pape 2013

Cumparand acest produs acumulezi 210 puncte fidelitate.
93 Wine Spectator
210,00 lei

Cod produs: VB01266

Disponibilitate: Stoc limitat.

Detalii

Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Gigondas - Ronul de Sud
An 2013
Tip vin Sec
Soi struguri Mourvedre Cinsault Clairette Grenache Syrah
Cupaj 50% Grenache,18% Mourvedre,25% Syrah,5% Cinsault, 2% Clairette
Alcool 14.50%
Temperatura servire 17°C

Descriere

Miros: Trufe, fructe rosii mici, turta dulce, tufaris.

Gust: Echilibrat, corpolent si foarte bogat, cu o frumoasa mineralitate si un sfarsit atragator si picant.

Vin produs de Chateau de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme - Gigondas, Ronul de Sud din soiurile 50% Grenache, 18% Mourvedre, 25% Syrah, 5% Cinsault, 2% Clairette - ciorchini intregi.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Recomandari gastronomice: miel, carne rosie, vanat, biftec tartar, pui cu curry sau sos de vin, terine cu ficat de pui

Maturitate anticipata: 2014-2029

Maturat 24 luni in butoaie vechi de 2-4 ani.

Imbuteliat fara a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol

"Incercarea de a face un Chateauneuf bun este pentru mine un exercitiu bizar. Aceste soiuri pe care le cunosc destul de bine iau aici o forma atat de diferita de tot ceea ce am invatat in Gigondas incat mi se pare ca trebuie sa uit totul si sa pornesc de la zero. Incercarea de a aplica unei materii prime diferite retete care au functionat intr-un alt context este un demers gresit.

In orice caz, nu este demersul ideal pentru un oenolog care doreste sa lase sa vorbeasca terroir-ul. De exemplu, acesta este motivul pentru care procesul de productie a Chateauneuf-ului nostru este diferit: 24 de luni in butoaie vechi. Vinurile Chateauneuf au nevoie de durata. Acest lucru nu le transforma neaparat in campioni ai imbatranirii pe termen lung, dar asta e situatia... Chateauneuf a profitat enorm de pe urma prospetimii recoltei 2013, aproape ca in 2010. Echilibrul reusit ii confera vinului o identitate puternica.

Desigur, e vorba de o versiune mai putin "extrovertita" decat in 2010, dar ea debordeaza de finete. Trufe, fructe rosii mici, turta dulce, tufaris."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".