NOU
Chateau de Saint Cosme - Cotes du Rhone Blanc "Le Poste" 2014

Chateau de Saint Cosme - Cotes du Rhone Blanc "Le Poste" 2014

Cumparand acest produs acumulezi 190 puncte fidelitate.
190,00 lei

Cod produs: VB01262

Disponibilitate: Stoc limitat.

Detalii

Numar sticle 600
Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Gigondas - Ronul de Sud
An 2014
Tip vin Sec
Soi struguri Clairette
Alcool 12.50%
Temperatura servire 16-18°C

Descriere

90 Puncte Parker

Miros: Grapefruit si cremene.

Gust: Mineral (praf de pusca, calcar), cu arome subtile de trandafir vechi si caisa uscata si o aciditate vioaie care se pastreaza in postgustul uluitor de lung.

Vin produs de Chateau de Saint Cosme - Gigondas, Ronul de Sud din soiul Clairette.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Recomandari gastronomice: un excelent aperitiv, dar si un companion minunat pentru paste usoare sau pui la gratar

Zahar rezidual: 1.5 g/l

Maturitate anticipata: 2019 - 2029

Potential de invechire: 20 ani

Fermentat si maturat 10 luni in baricuri vechi.

Descrierea lui Louis Barruol:

"Minuscula vie de Clairette Le Poste (0,1 ha) este mica noastra nestemata. Vitele cresc aici din 1920. Vinul a fost fermentat in baricuri vechi si maturat 10 luni pe drojdii. Potentialul de invechire e urias si i se datoreaza, in mare masura, cantitatii mari de calcar din sol. In 2014, coacerea lenta ne-a dat posibilitatea de a recolta la momentul optim (12,5%). Experienta ne-a invatat ca peste acest nivel, se pierd mineralitatea, finetea si tipicitatea, iar vinul devine un pic prea greu. In mod interesant, Clairette, un soi care nu se bucura de cea mai buna presa, performeaza bine in regiunea noastra. Culegem strugurii in jurul datei de 15 septembrie, cand raportul dintre maturitate si prospetime este bine reglat in mod natural. Atunci cand este fermentat singur, Clairette se comporta foarte bine, rasplatind decizia stramosilor mei de a-l cultiva. Potential de imbatranire: 20 de ani. Praf de pusca, calcar, caise uscate si grapefruit."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".