Detalii
Numar sticle | 50 000 |
---|---|
Producator | Chateau de Saint Cosme |
Tara | Franta |
Regiune viticola | Cotes du Rhone |
An | 2015 |
Tip vin | Sec |
Soi struguri | Mourvedre Carignan Clairette Grenache Syrah |
Cupaj | Predominant Syrah, iar restul Grenache, Carignan, Mourvedre, Clairette - ciorchini intregi co-fermentati |
Alcool | 14.00% |
Temperatura servire | 16-18°C |
Descriere
Miros: Arome puternice de fruct, cu note de lemn dulce
Gust: Corpolent si fructuos, cu arome dominante de lemn dulce, capsune extra-coapte, turta dulce, miere si sunca
Vinul este produs de Chateau de Saint Cosme - Cotes du Rhone din soiul de struguri Syrah (predominant), iar restul Grenache, Carignan, Mourvedre, Clairette - ciorchini intregi co-fermentati.
Maturat in cuve de stejar mari, conice si in cuve de beton. Imbuteliat fara a fi filtrat.
Proprietar-oenolog: Louis Barruol
Recomandari gastronomice: rata, vita, miel
Descrierea lui Louis Barruol: "Les Deux Albion este vinul nostru cel mai traditional. Bunicul meu isi facea la fel Gigondas-ul: viticultura organica, randament mic, fermentare cu ciochini intregi, co-fermentarea mai multor soiuri in cuve de beton, drojdii naturale, pompare si maturare in stejar si in beton. De fapt, ar fi greu sa faci lucrurile mai simplu de atat. Dar, sa nu uitam ca a face lucruri frumoase in mod simplu este cel mai greu, la fel ca si in bucataria gourmet. Dupa cum probabil stiti, acest vin imbatraneste extrem de bine. Editia 2015 debordeaza de fruct si corpolenta, are o culoare inchisa si un filon evident de lemn dulce. Va va ataca simturile, nu creierul, ceea ce poate fi foarte convenabil! Va va provoca foarte multa placere. Capsune extra-coapte, turta dulce, miere si sunca."
Despre Chateau de Saint Cosme
Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).
Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".