RP: 89
Chateau de Saint Cosme - Cotes du Rhone Rouge 2016

Chateau de Saint Cosme - Cotes du Rhone Rouge 2016

Cumparand acest produs acumulezi 58 puncte fidelitate.
89 Robert Parker
58,00 lei

Cod produs: VB01243

Disponibilitate: Stoc limitat. Ultimele 3 sticle.

  • Cumpara 6 sticle la pretul de 56,00 lei fiecare  Discount 4%
  • Cumpara 12 sticle la pretul de 54,00 lei fiecare  Discount 7%

Detalii

Numar sticle 300 000
Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Cotes du Rhone
An 2016
Tip vin Sec
Zaharuri 2.3 g/L
Soi struguri Syrah
Alcool 14.00%
Temperatura servire 16-18°C

Descriere

89 Puncte Parker

91 Puncte Wine Spectator

Descrierea lui Louis Barruol: "Un cuvee cu multa personalitate. Are mai multa forta decat in 2013, dar fructuozitatea eclatanta a Cotes du Rhone-ului nostru e prezenta. Dupa un atac plin de relief, senzatia de maturitate din gura este echilibrata de prospetime si de textura rotunda. Are si lungime. Lemn dulce, turta dulce, stafide, coacaze rosii."

90 Puncte Wine Spectator: "Arome vii de prune si suc concentrat de mure purtate de o nota ispititoare de anason spre sfarsitul rasat, dominat de violete."

88 Puncte Parker: "Avand gustul unui Syrah din nordul Ronului, Cotes du Rhone 2014 abunda de arome de ierburi piperate, masline, violete si fructe negre. Pe palat are corp mediu, e echilibrat si texturat, cu o precizie si o puritate incantatoare. Un vin rasat, bine facut, pe care puteti sa-l beti in urmatorii 5-6 ani."

Miros: Coacaze negre, camfor, trufe, trandafir, afine.

Gust: Proaspat, echilibrat, fin si corpolent, cu atac puternic si tanini frumos rotunjiti, cu arome profunde si postgust lung.

Vinul Saint Cosme Cotes-du-Rhone este produs 100% din Syrah, strugurii fiind adusi din podgoriile Vinsobres stancoase si reci si terasele stancoase Villafranchian din Gard. Vinsobres aduce prospetime si complexitate in timp ce podgoriile pietroase din Gard contribuie la tarie si culoare. Strugurii sunt partial curatati, fermentati cu dojdii naturale si vinificati in containere de beton.

Syrah necesita un climat cald pentru a ajunge la maturitate deplina, avand un efect moderat in a produce vinuri intense si aromate care nu sunt coplesite de dulceata sau alcool. Acest Syrah creste intr-o combinatie ideala de elemente (sol, topografie, clima) in sudul Rhonului si lasa sa se descopere notele aromate tipice soiului, cum ar fi: lemnul de santal, violetele si piperul negru.

Maturat in tanc. Desi nu a fost destinat imbatranirii, vinul imbatraneste foarte bine.

Maturitate anticipata: 2016-2022

Recomandari gastronomice: Syrah, cu arome profunde si gustul astringent, se potriveste cu carnea la gratar proaspata sau afumata si feluri de mancare cu diferite ierburi (condimente), ciuperci prajite si ceapa. Carne de vanat sau vita cu piper negru si menta ori preparate specific marocane (condimentate) ale caror gust este completat de caracterul picant al Syrah.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Descrierea lui Louis Barruol: "Un asamblaj de Syrah din Vinsobres si de pe terasele villafranciene din Gard care genereaza intotdeauna echilibru, corp si finete. Editia 2016 se prezinta cu o culoare de "sange de taur", profunzime, seva, tanini frumosi si bine-rotunjiti... Veti simti imediat intensitatea fructului, care face ca 2016 sa fie un an de recolta superb. Intentia Cotes du Rhone-ului nostru este de a putea fi baut imediat, chiar daca are un foarte bun potential de imbatranire. Am degustat recent un 2007 care era cu adevarat complex si inca tanar. Bine ati venit in 2016, cel mai bun an de recolta din 2010 incoace. Coacaze negre, camfor, trufe, trandafir, afine."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".