NOU
RP: 90-92
Chateau de Saint Cosme - Crozes Hermitage 2015

Chateau de Saint Cosme - Crozes Hermitage 2015

Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Crozes-Hermitage - Valea Ronului
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Syrah
Cupaj 100% Serine (Syrah vechi)
Alcool 13.00%
Temperatura servire 16-18°C
90-92 Robert Parker
120,00 lei

Cod produs: VB01263

Disponibilitate: Stoc limitat.

Cumparand acest produs acumulati 120 puncte fidelitate.

Descriere

Detalii

Vin produs de Chateau de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme din soiul 100% Serine (Syrah vechi) - struguri dezciorchinati.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Recomandari gastronomice: porc, miel, gasca, vita, supa de ceapa

Potential de invechire: 2024

Maturat 12 luni: 20% in butoaie noi, 40% in butoaie de un an, 40% in butoaie de doi ani.

Imbuteliat fara a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol

"Este o adevarata placere sa va ofer un Crozes-Hermitage de pe dealurile din Gervans si Erome, despre a caror calitate nu obosesc sa vorbesc. E o foarte buna introducere pentru Syrah-ul din valea Ronului septentrional. Mai usor de inteles decat Saint Joseph, cu o fructuozitate placuta, mai putin costisitor decat Cote-Rotie, Crozes-ul se poate bea de pe fruct sau poate fi tinut cativa ani in crama. Este un bun ambasador al vinurilor din nord. Editia 2015 este frumoasa si clasica, dezvoltand o finete apreciabila, acompaniata de complexitate. Nu este Crozes-ul cel mai masiv pe care mi-a fost dat sa-l produc, el fiind foarte departe de un 2009, de exemplu. Dar profunzimea nu are nevoie de materie, iar proximitatea geologica a colinei Hermitage-ului ii confera unui Crozes de deal bine facut "rezerva" care iti permite sa faci un pic de magie la momentul oportun. Gustati o sticla si pastrati-le pe celelalte. Funingine de semineu rece, piper negru, coacaze negre, mirodenii orientale."

 

90-92 Puncte Robert Parker

"Crozes Hermitage 2015 are mai mult stejar intr-o personalitate dominata de fructe negre, ciocolata, grafit si lemn dulce. Cu corp mediu spre plin, bogat si cu o frumoasa concentratie, vinul e dotat pentru a imbatrani un an in pivnita, dupa care va straluci pentru inca 10 ani.

Pe langa faptul ca produce unele dintre cele mai mari Gigondas-uri de pe piata, oenologul-superstar Louis Barruol este si autorul unora dintre cele mai bune vinuri din Ronul de Nord."

Specificatii

Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Crozes-Hermitage - Valea Ronului
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Syrah
Cupaj 100% Serine (Syrah vechi)
Alcool 13.00%
Temperatura servire 16-18°C
Miros Fructe negre, fum si vanilie.
Gust Fructe proaspete, coacaze negre, funingine de semineu rece, piper negru, arome orientale; aciditate si tanini bine-integrati, cu note minerale in postgust.