RP: 90-92
Chateau de Saint Cosme - Crozes Hermitage 2015

Chateau de Saint Cosme - Crozes Hermitage 2015

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 120 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
90-92 Robert Parker
120,00 lei

Cod produs: VB01263

Disponibilitate: Stoc limitat. Ultima sticla.

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Crozes-Hermitage - Valea Ronului
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Syrah
Cupaj 100% Serine (Syrah vechi)
Alcool 13.00%
Temperatura servire 16-18°C

Descriere

Miros: Fructe negre, fum si vanilie.

Gust: Fructe proaspete, coacaze negre, funingine de semineu rece, piper negru, arome orientale; aciditate si tanini bine-integrati, cu note minerale in postgust.

Vin produs de Chateau de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme din soiul 100% Serine (Syrah vechi) - struguri dezciorchinati.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Recomandari gastronomice: porc, miel, gasca, vita, supa de ceapa

Potential de invechire: 2024

Maturat 12 luni: 20% in butoaie noi, 40% in butoaie de un an, 40% in butoaie de doi ani.

Imbuteliat fara a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol

"Este o adevarata placere sa va ofer un Crozes-Hermitage de pe dealurile din Gervans si Erome, despre a caror calitate nu obosesc sa vorbesc. E o foarte buna introducere pentru Syrah-ul din valea Ronului septentrional. Mai usor de inteles decat Saint Joseph, cu o fructuozitate placuta, mai putin costisitor decat Cote-Rotie, Crozes-ul se poate bea de pe fruct sau poate fi tinut cativa ani in crama. Este un bun ambasador al vinurilor din nord. Editia 2015 este frumoasa si clasica, dezvoltand o finete apreciabila, acompaniata de complexitate. Nu este Crozes-ul cel mai masiv pe care mi-a fost dat sa-l produc, el fiind foarte departe de un 2009, de exemplu. Dar profunzimea nu are nevoie de materie, iar proximitatea geologica a colinei Hermitage-ului ii confera unui Crozes de deal bine facut "rezerva" care iti permite sa faci un pic de magie la momentul oportun. Gustati o sticla si pastrati-le pe celelalte. Funingine de semineu rece, piper negru, coacaze negre, mirodenii orientale."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".