NOU
WS: 95
Chateau de Saint Cosme - Gigondas 2015

Chateau de Saint Cosme - Gigondas 2015

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 155 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
95 Wine Spectator
155,00 lei

Cod produs: VB01265

Disponibilitate: Stoc epuizat

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Gigondas - Ronul de Sud
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Mourvedre Cinsault Grenache Syrah
Cupaj 70% Grenache,15% Mourvedre, 14% Syrah,1% Cinsault
Alcool 14.50%
Temperatura servire 15-18°C

Descriere

Miros: Capsuni, violete, iod si lemn dulce.

Gust: Elegant si seducator, cu o identitate proprie; aromele din miros se regasesc si in gustul foarte concentrat, rotund si carnos, alaturi de note de tutun, coacaze negre si condimente.

Vin produs de Chateau de Saint Cosme - Gigondas, Ronul de Sud din soiurile 70% Grenache, 15% Mourvedre, 14% Syrah, 1% Cinsault - ciorchini intregi.

Proprietar-oenolog: Louis Barruol

Recomandari gastronomice: oaie, miel, iepure, vitel cu ciuperci, porumbel, tempura de legume si quinoa

Maturitate anticipata: 2016-2027

Maturat 12 luni: 15% in butoaie noi si 85% in butoaie de 1-4 ani.

Imbuteliat fara a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol

"Nu poti avea niciodata prea mult dintr-un lucru bun - acesta este proverbul care sintetizeaza anul de recolta 2015. Gigondas 2015 aminteste de cel din 2010 prin densitate, profunzime, catifelare si prospetimea salina. El ofera o interpretare neobisnuita a Grenache-ului, greu de comparat cu cele provenite din viile dimprejur.

Caracterul sau poate fi atribuit solului calcaros al apelatiunii. Iar Saint Cosme este o interpretare neobisnuita a Gigondas-ului, pentru ca solurile sunt clar Totoniene si inexistente in alte parti ale apelatiunii.

Acest sol unic se combina cu un microclimat rece intalnit la altitudini de 400 m deasupra nivelului marii, in timp ce viile noastre se afla la 240 m altitudine.

Aceasta combinatie de factori naturali face ca Saint Cosme sa fie unic, iar Grenache-ul isi dezvolta o personalitate care poate fi deconcertanta, la fel ca si prospetimea dominanta - o caracteristica rareori asociata cu acest soi.

Vitele sunt orientate spre vest si sunt scaldate de soarele bland de seara; dimineata, ele sunt protejate de stancile Dentelles de Montmirail - aceste trasaturi ale naturii ii confera vinului echilibru si textura. Toate aceste lucruri sunt si mai evidente in anii de recolta mari, asa cum a fost 2015.

Asadar, excelenta serveste unui scop educativ. Capsuni, violete, iod si lemn dulce."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".