NOU
RP: 93
Chateau de Saint Cosme - Saint Joseph 2015

Chateau de Saint Cosme - Saint Joseph 2015

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 135 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
93 Robert Parker
135,00 lei

Cod produs: VB01264

Disponibilitate: Stoc limitat.

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Numar sticle 8 000
Producator Chateau de Saint Cosme
Tara Franta
Regiune viticola Saint Joseph - Ronul de Nord
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Syrah
Cupaj 100% Serine (Syrah vechi)
Alcool 13.50%
Temperatura servire 16-18°C

Descriere

Miros: Bujori, afine salbatice, lemn dulce si tutun.

Gust: Bogat, cu corp plin, impresionant de concentrat, cu tanini prezenti, dar dulci si o mineralitate suprinzatoare.

Vin produs de Chateau de Saint Cosme sub brandul Saint Cosme din soiul Serine (Syrah vechi) - 70 % struguri dezciorchinati si 30% ciorchini intregi.

Recomandari gastronomice: supa de ceapa, tocana si friptura de vita, miel la gratar, vanat, branza Gruyere si Cheddar

Potential de invechire: 7-8 ani

Maturat 12 luni: 20% in butoaie noi, 40% in butoaie la a doua folosire, 40% in butoaie la a treia sau a patra folosire

Imbuteliat fara a fi filtrat.

Descrierea lui Louis Barruol

"Saint Joseph 2015 este 100% Serine (o clona veche de Syrah). 70% struguri dezciorchinati si 30% ciorchini intregi din nisipurile gratice din valea Malleval. Maturat 12 luni: 20% in butoaie noi, 40% in butoaie la a doua folosire, 40% in butoaie la a treia sau a patra folosire. Saint Joseph este, an de an, vinul nostru cel mai consecvent.

Atunci cand gust ce a fost in stare sa produca acest terroir intr-un an ca 2014, sunt coplesit de admiratie si uimire.

Evident, 2015 ofera ceva iesit din comun - o densitate extraordinara, bogatie, persistenta substantiala si un gen de reticenta care e de foarte bun augur pentru complexitatea aromatica viitoare. Partea din vin care nu apa sau alcool reprezinta cca 3% si contine mai ales componente organice.

Cu toate ca elementele minerale reprezinta o minoritate infima, ele sunt, totusi, cele care supravietuiesc tuturor celorlalte componente ale vinului. Cand celalte elemente sunt pe cale de disparitie, mineralitatea ramane. Asta face ca aceasta etapa sa fie atat de fascinanta. Si, de aceea vinurile mature nu ne pot pacali in ceea ce priveste caracterul lor inerent, iar adevarul ultim e in vinurile mature.

Acest Saint Joseph 2015, incarcat de fruct, tinerete si componente organice te face sa te intrebi ce-i rezerva viitorul. Nu am nicio indoiala ca va fi glorios, dar cred, totodata, ca se va schimba foarte mult - ca intotdeauna, timpul confera raspunsurile in toata splendoarea lor glorioasa. Bujori, afine salbatice, lemn dulce si tutun. Imbuteliat fara a fi filtrat."

Despre Chateau de Saint Cosme

Castelul Saint Cosme este sediul central al Gigondas si produce vinurile de referinta cu aceeasi denumire. Proprietatea a fost administrata de familia Barruol din anul 1570. Louis Barruol a preluat afacerea de la tatal sau in anul 1992 realizand o schimbare dramatica in ce priveste calitatea produsului finit si indreptandu-se catre biodinamica in 2010 (modalitate de a vindeca si regenera pamantul in mod natural, nu se utilizeaza chimicale; nu se utilizeaza/adauga acizi, zahar sau enzime nici in procesul de productie a vinului).

Sediul se afla in inima Gigondas unde 15 hectare de vie cresc in umbra muntelui Dentelles de Montmirail. Pe langa vinurile realizate din productia proprie cu denumirea "Chateau de Saint Cosme", Louis Barruol cumpara struguri de la parteneri, marcand vinul produs astfel cu denumirea simpla "Saint Cosme".