Detalii
Descriere
Miros: Proaspat si floral, cu note puternice de fruct.
Gust: Bulele fine si persistente introduc un vin proaspat, crocant si armonios, cu textura eleganta si arome delicate de mar, para si piersica ce evolueaza spre note mai complexe de paine si miere; aciditate buna si postugust curat, vioi si persistent.
Recomandari gastronomice: perfect ca aperitiv, merge foarte bine cu scoici, stridii, crabi, creveti sau poate acompania toate felurile unei mese
Fermentat cu drojdii selectionate la o temperatura de 15°C. A doua fermentatie se face prin metoda Charmat, tot la 15°C.
In 2015, La Marca Prosecco a fost votat "Cel mai popular vin spumant italian" in cea de a 26-a editie a "Top 5 Most Popular Italian Wines" din cadrul competitiei Annual Restaurant Poll organizata de Wine & Spirits Magazine.
In 2007, La Marca Prosecco a fost primul producator de prosecco din Veneto inclus de Wine Spectator in "Top 100 Wines of the Year".
*Millesimato = vin facut din cei mai buni struguri din recolta unui singur an
Brut inseamna ca vinul e mai sec decat un spumant Extra Dry.
Brut: 0-12 g/l zahar rezidual
Extra dry: 12-17 g/l de zahar rezidual