RP: 94
M. Chapoutier - Occultum Lapidem Rouge 2015

M. Chapoutier - Occultum Lapidem Rouge 2015

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 92 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
94 Robert Parker
92,00 lei

Cod produs: VB01276

Disponibilitate: Stoc epuizat

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Producator M. Chapoutier
Tara Franta
Regiune viticola Roussillon
An 2015
Tip vin Sec
Soi struguri Carignan Grenache Syrah
Cupaj 50% Syrah, 40% Grenache, 10% Carignan si Mourvedre
Alcool 14.00%
Temperatura servire 16-18°C

Descriere

94 Puncte Parker: "Una dintre cele mai reusite si mai senzuale editii ale acestui cuvee este un cupaj de 50% Syrah, 40% Grenache, iar restul, Carignan si Mourvedre, maturat in cuve de beton. Se lauda cu note ucigatoare de zmeura, coacaze, piper si lemn dulce, cu o adiere de ciocolata care, in timp, se insinueaza in pahar. Acest vin rosu cu corp mediu spre plin, stratificat si frumos texturat este un vin cu un raport calitate-pret incredibil si este posibil ca el sa reziste 4-5 ani, desi sunt sigur ca va tine chiar mai mult."

92 Puncte Parker: "Inca o editie extraordinara a acestui cuvee recoltat de pe parcele cu un randament foarte mic, de 28 hectolitri la hectar. Culoarea rubinie opaca este urmata de note complexe de tufaris, piele, prune si violete. E foarte greu sa-i rezisti acestui Roussillon echilibrat si fructat, cu corp mediu spre plin, elegant, stratificat si cu o structura minunata, dar il veti bea cu aceeasi placere si peste 6-7 ani.
Continui sa fiu luat de pe picioare de calitatea vinurilor Bila-Haut, domeniu administrat de echipa lui Chapoutier. Ei continua sa scoata aceste vinuri de o calitate uluitoare chiar si la pretul de entry-level. Vinurile Les Vignes de Bila-Haut se produc intr-o calitate suficient de mare pentru ca cititorii nostri sa poata gasi o sticla sau mai multe. RI si RIT, vinurile de top obtinute de pe cate o singura parcela, sunt produse in cantitati minuscule, dar aici vorbim de unele dintre cele mai bune vinuri din sudul Frantei. Pe scurt, sunt vinuri fabuloase, cu caractere clasice (majoritatea sunt maturate in beton) si cu o valoare incredibila. Nu le pierdeti."

Miros: Rezervat la inceput, cu note dominante de zmeura, coacaze, piper si lemn dulce, cu o adiere de ciocolata care, in timp, se insinueaza in pahar

Gust: Proaspat, cu atac bogat si dens, corp mediu spre plin, tanini fini, stratificat, frumos texturat si un final senzual, suculent si lung.

Jumatate din vin este maturat in cuva, iar restul in butoaie mari de stejar.

Perioada optima de consum este intre 2017-2022.

Recomandari gastronomice: carne rosie cu sos, sote de ciuperci, rata