Sileni Estates - Cellar Selection Merlot HB 2014

Cumpărând acest produs clienții Vinere.ro acumulează 52 puncte fidelitate ca parte a programului de fidelitate.
52,00 lei

Cod produs: VB01226

Disponibilitate: Stoc limitat.

  • TRANSPORT GRATIUT pentru comenzi de peste 12 sticle / comanda indiferent de valoare comenzii.

Detalii

Producator Sileni
Tara Noua Zeelanda
Regiune viticola Hawke's Bay
An 2014
Tip vin Sec
Soi struguri Merlot
Alcool 12.00%
Temperatura servire 18°C

Descriere

95 Puncte & Trofeul "Cele Mai Bune Soiuri Bordeleze din Noua Zeelanda sub £15" - Decanter World Wine Awards 2016: "Buchet extraordinar de pruna coapta si coacaze negre, cu o adiere de stejar si violete. Un vin minunat, suculent si sec care evidentiaza din plin caracterul si aromele soiului; echilibrat, sec, tanini matasosi, aciditate medie spre mare, stejar ponderat, forta si tinuta splendide. Un vin rosu suculent si un super exemplar facut intr-un stil atragator si iubit de consumatori."

Miros: Coacaze negre coapte si pruna cu elegante note picante.

Gust: Arome de fructe negre, pruna si lemn dulce, corp mediu, o excelenta profunzime si rotunjime care conduc spre sfarsitul foarte placut si catifelat, cu adieri de ciocolata neagra; taninii moi si catifelati il fac sa fie bun de baut imediat, conferindu-i, totodata, suficienta forta pentru a putea evolua frumos in urmatorii 4-5 ani.

Vin produs de Sileni Estates in zona viticola Hawke's Bay, Noua Zeelanda.

Recomandari gastronomice: antricot de porc sau vita, chiftele, paste satioase, rasol de vita, pireu de cartofi cu carnati prajiti.

Oenolog: Cairn Coghilli

Despre Cairn Coghilli

Se spune ca prima dragoste nu se uita niciodata... O confirma si Cairn Coghilli.

Acesta descopera pasiunea pentru vinuri in timpul unei excursii din studentie in Hawke's Bay. Iar dupa ce-si da licenta in inginerie, decide sa schimbe macazul. Astfel, se inscrie la Lincoln University, unde obtine o diploma postuniversitara cu specializarea oenologie si viticultura.

Odata cu incheierea studiilor, revine in zona, unde incepe o cariera in domeniul care l-a cucerit inca de la prima "intalnire". Din dorinta de specializare, isi exploateaza sansele si in strainatate.

Dupa ce in SUA invata arta producerii vinurilor Pinot Noir, dupa ce dobandeste o serie de abilitati in Franta cu vinurile de Bordeaux, preia functia de vinificator de vinuri rosii in cadrul Sileni Estates.

Astfel, incepand cu anul 2008, Cairn isi aduce aportul in promovarea brandului la nivel intern si international.

Despre regiunea Hawke's Bay, Noua Zeelanda

Afacerea de familie, Sileni Estates, are ca punct de plecare Hawke's Bay, cea mai straveche zona viticola neozeelandeza. Amplasata pe coasta orientala a insulei nordice, se distinge prin cele peste 25 de tipuri de soluri (argilos, dar si calcaros, nisipos, dar si pietros).

Totodata, se bucura si de un climat favorabil, cu precipitatii reduse cantitativ si temperaturi calde. In ansamblu, conditiile pedoclimatice garanteaza un context favorabil pentru numeroase soiuri, diferite intre ele nu doar privitor la cromatica, ci si ca stil: Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Pinot Noir etc.