Tenuta Sant'Antonio - Scaia Garganega-Chardonnay 2016

Cumparand acest produs acumulezi 55 puncte fidelitate.
55,00 lei

Cod produs: VB01167

Disponibilitate: In stoc.

  • Cumpara 6 sticle la pretul de 52,00 lei fiecare  Discount 6%
  • Cumpara 12 sticle la pretul de 49,00 lei fiecare  Discount 11%

Detalii

Producator Tenuta Sant'Antonio
Tara Italia
Regiune viticola Valpolicella
An 2016
Tip vin Sec
Soi struguri Chardonnay Garganega
Cupaj 55% Garganega, 45% Chardonnay
Alcool 12.50%
Temperatura servire 10-12°C

Descriere

Miros: Flori albe, iasomie, citrice (grapefruit, portocala, ananas), mar, para, mango si note usoare de banana.

Gust: Proaspat si placut, cu aciditate sustinuta. Intensitatea aromelor si catifelarea bine-echilibrate fac ca vinul sa fie atat imbietor cat si uluitor de apetisant.

Vin produs de Tenuta Sant' Antonio - Valpolicella, Veneto din soiurile Garganega si Chardonnay.

Recomandari gastronomice: aperitive cu peste sau legume de sezon, platouri reci, mancaruri cu legume, risotto-uri cu legume, paste si peste cu sos usor.

Potential de invechire: 3-4 ani

Dar de ce Scaia?

Atribuirea numelui Scaia unuia dintre brand-uri nu este o pura intamplare. In dialect veronez, ”scaia” inseamna fulgi de piatra, calcar si creta, adica exact materialele ce caracterizeaza solul pe care ”domiciliaza” plantatiile cu vita de vie.

Teritoriul continua sa dea nastere unor vinuri proaspete, cu insusiri greu de egalat. Luand ca punct de plecare particularitatile pedologice ale zonei, despre brand se poate spune ca reprezinta un soi de tribut adus pamanturilor albe si calcaroase.

Insa Scaia inseamna mai mult decat un grup de vinuri. Intruchipeaza:

  • O aventura intr-un loc unde vinul este gandit sa devina si sa ramana protagonist;
  • O noua perspectiva rezervata ochiului neiertator al publicului analist;
  • Un spatiu unde pasiunea pentru pamant este bine pretuita.

Intr-o prima faza au exista doar 3 sortimente Scaia. Iar gusturile bine echilibrate, parfumurile fructate si florale intens reliefate in fiecare picatura le recomanda la orice ocazie.

Apoi au urmat inca 2 vinuri, obtinute din boabe de struguri usor uscate. Desi cu proprietati mai complexe decat predecesoarele lor si cu o alcoolemie mai ridicata, au mentinut in acelasi spectru virtutile caracteristice.