Detalii
Producator | Tommaso Bussola |
---|---|
Tara | Italia |
Regiune viticola | Negrar |
An | 2013 |
Tip vin | Sec |
Soi struguri | Corvina Corvinone Molinara Rondinella |
Cupaj | 40% Corvina, Corvinone, 45% Rondinella, 15% Molinara si alte soiuri |
Alcool | 14.50% |
Temperatura servire | 18-20°C |
Descriere
Miros: Intens si picant, cu note de fructe rosii de padure, cirese, piper negru si ierburi aromate.
Gust: Foarte placut, catifelat si bine structurat, cu arome intense si picante de fructe rosii de padure, cirese dulci, prune, lemn dulce, condimente si ierburi aromate; corp mediu, sfarsit lung si parfumat.
Vin produs de Azienda Agricola Tommaso Bussola - Negrar, Veneto.
Recomandari gastronomice: perfect pentru o seara reusita cu prietenii, merge bine cu paste cu carne si sos de rosii, tocanite cu carne rosie, carne rosie fripta sau la gratar, vanat, branzeturi maturate
Fermentat 10 zile cu drojdii selectionate, apoi refermentat alte 10 pe pielitele de la Amarone si maturat 17 luni in butoaie mari de stejar.
Va recomandam sa-l consumati intre 2017 - 2022.
Ca' del Laito este gama de vinuri standard a podgoriei. Dar, chiar si asa, vinurile Ca" del Laito se situeaza in topul vinurilor din Valpolicella. Se folosesc numai struguri proprii, iar vinurile sunt facute in stilul Ripasso indraznet al lui Tommaso Bussola, menit sa scoata in evidenta calitatea deosebita a strugurilor.