Vinuri - Chardonnay - Tenuta Sant'Antonio

Pozitie
Sorteaza crescator

24 pe pagina

1 Produs(e)

Pozitie
Sorteaza crescator

24 pe pagina

1 Produs(e)

Despre crama Tenuta Sant’Antonio - Povestea

Localizare: localitate San Zeno, municipiu Colognola ai Colli, regiune Valpolicella, provincie Verona.

Regiunea din apropierea Lacului Garda, pozitionata in directie NE fata de Verona, este celebra pentru vinurile Soave, Amarone si Valpolicella.

Inceputurile

Pasiunea fratilor Castagnedi pentru enologie ia nastere in copilarie, cand isi duceau veacul printre podgoriile familiei. In acele timpuri, strugurii cultivati de Antonio, capul familiei, erau destinati cooperativei din Colognola ai Colli, o structura fondata de acelasi Castagnedi.

In toti anii urmatori, ”cei 4 magnifici” se dedica vietii din mediul rural, muncind-si pamanturile la propriu. Este o ”rutina” de care multi fug mai ales din cauza factorilor climatici, atat de imprevizibili si de neiertatori uneori.

Evolutia

Cu evidente inclinatii antreprenoriale, ani de zile, fratii Castagnedi ofera consultanta tehnica in domeniul viticol. Perseverenta le imbogateste ”portofoliul” cu o experienta pretioasa.

Bagajul de cunostinte se dovedeste deosebit de util pentru dezvoltarea actualei companii, ”botezate” in onoarea tatalui Antonio. Iar in curand adopta o noua strategie si trec la fapte.

De-atunci, mai exact din anul 1989, cand iau decizia de a cumpara alte 30 de hectare de teren agricol, au trecut aproape 3 decenii. Impreuna cu pamanturile detinute deja de familie, Tenuta Sant’Antonio devine un domeniu de 50 de hectare.

Misiunea

La vremea respectiva toti producatorii se concentrau pe cantitate. Cu toate acestea, fratii Castagnedi se hotarasc sa-si produca propriile vinuri, pariind totul pe calitate.

Este momentul in care au loc schimbari radicale, afacerea de familie trecand printr-un punct de cotitura. Vechea structura capata o noua identitate.

Noua orientare a celor 4, in opozitie cu curentul adoptat de majoritatea vinificatorilor, devine o reala provocare si principala misiune a companiei.

Si in ciuda faptului ca vinul italian inca nu se bucura de aceeasi popularitate ca in vremurile actuale, fratii nu ezita sa-si asume un risc cu un potential devastator.

Productia ...

Primele vinuri Tenuta Sant’Antonio parasesc crama abia in anul 1995. Anii de pauza (neproductivi) raman in totalitate dedicati dezvoltarii plantelor, perfectionarii metodelor de cultivare si imbunatatirii proceselor de fabricatie.

De la inceput, sticlele cu vinuri purtand eticheta cramei au adus ceva in plus fata de restul producatorilor. Indiferent de varietate, se disting prin profilul rafinat, prin eleganta aromelor si finetea gusturilor.

... Rasplata ...

Eforturile asidue, indarjirea si munca indelungata si-au primit rasplata odata cu premiile castigate. Nu au lipsit aprecierile venite din partea unor autoritati enologice precum Duemilavini, Espresso sau Gambero Rosso.

In prezent, Armando, Massimo, Tiziano si Paolo Castagnedi au in gestiune nu mai putin de 100 de ha de podgorii. Administreaza si o crama bine echipata, cu tehnologii de ultima generatie, una dintre cele mai bine vazute nu doar in zona, ci si la nivel international.

... Si vinurile

Produsele obtinute intruchipeaza dragostea pentru propriile pamanturi, procesele indelungate de selectie si tehnicile inovative. Acestea din urma presupun folosirea unor tehnologii avansate, ce respecta cele mai inalte standarde impuse de piata.

Fiecare sticla Tenuta Sant’Antonio este atent finisata. De la eticheta, pana la dopuri (sunt astfel gandite, incat sa accentueaza parfumurile si buchetele), niciun detaliu nu este lasat in plan secund.

Primele varietati care s-au evidentiat captand atentia consumatorilor raman: