Vinuri - Chardonnay - Valpolicella

Pozitie
Sorteaza crescator

24 pe pagina

1 Produs(e)

Pozitie
Sorteaza crescator

24 pe pagina

1 Produs(e)

Despre regiunea Valpolicella

Regiunea Valpolicella, una dintre cele mai bine cotate nu doar in Italia, ci si pe plan mondial, este sinonima cu viticultura.

Pozitionare

Cu cei 240 kmp, este apreciata inca din cele mai vechi timpuri. Numeroasele vai pline de istorie si traditie viticola brazdeaza teritoriul colinar de la poalele Dolomitilor.

Ca arie, se desfasoara de la circa 15 km est de Lacul Garda, pana spre partea sudica a Veronei, fiind delimitata de cursul raului Adige.

Conditii pedoclimatice

Culturile de vita de vie Tenuta Sant’Antonio se intind intre vaile Illane si Mezzane, la o altitudine de 120-320 m fata de nivelul marii. Solurile nisipoase si argiloase, cu o structura compacta, sunt in permanenta ”rasfatate” de brizele provenite de pe Lacul Garda.

Conditiile pedoclimatice favorabile dezvoltarii vitei de vie, completate de o filozofie bazata pe respectarea mediului natural, faciliteaza producerea unor vinuri superioare calitativ. Fara indoiala, aceeasi traditie domneste peste intreaga regiune viticola.

Atractii

Aici, anotimpurile, ambientul si clima nu au suferit schimbari majore de-a lungul vremurilor. Asa se explica, poate, interesul localnicilor spre un sector centrat pe cultura vitei de vie.

Singurele ”rivale” care se ridica la prestigiul podgoriilor sunt plantatiile cu maslini, de asemenea, favorizate de particularitatile terenului si de conditiile climatice.

Bogatia culturala si enologica poate constitui un prilej unic pentru degustarea unor vinuri cu straveche traditie, de o calitate excelenta.

Valpolicella DOC

Denumirea Valpolicella DOC, una dintre cele mai de seama arii viticole din Veneto (include si Verona), dateaza din anul 1968. Specialitatile Valpolicella DOC se bazeaza in principal pe soiurile de struguri Corvina, Molinara si Rondinella.

In loc de Corvina, se poate folosi soiul Corvinone, insa pana la o concentratie maxima de 50 %.

Tipologii:

  • Valpolicella classico;
  • Valpolicella superiore;
  • Valpolicella Ripasso;
  • Valpolicella Ripasso classico;
  • Valpolicella Valpantena;
  • Valpolicella Ripasso Valpantena etc.

Alte vinuri cu o certa ”rezonanta” sunt Amarone si Reciotto. Cu toate ca au in posesie o denumire proprie, deriva tot din soiurile de struguri specifice zonei Valpolicella.